Vaihtelu istuma -ja seisomatyön välillä työpäivän aikana parantaa terveyttä ja tuottavuutta.

Henkilöillä, jotka seisovat osan työajastaan istumisen sijaan, on havaittu vähemmän selkärangan lyhentymistä. Sähkösäätöinen työpöytä antaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet eri työskentelyasentoihin. Voit työskennellä seisten, tavallisella toimistotuolilla tai satulatuolilla istuen.

Työterveyslaitoksella tehdyn tutkimuksen mukaan työasentojen vaihtelu vähentää hartioiden ja käsien kuormitusta sekä lisää tehokkuutta, vireyttä ja keskittymiskykyä. Sekä pöytien että tuolien pitäisi olla helposti säädettävissä, jotta niitä tulisi säädettyä. Liikuteltava jalkatuki lisää seisoessa mukavuutta: kun nostaa sille jalkoja vuorotellen, selkä rentoutuu.

Puolet suomalaisesta työväestöstä tekee istumatyötä.

Liikkumaton työasento voi aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä staattista lihasrasitusta, joka haittaa verenkiertoa ja aiheuttaa lihasten väsymistä. Jonkinasteisista selkäoireista kärsii jopa miljoona suomalaista. Oireet aiheuttavat ongelmia paitsi työntekijälle itselleen myös työnantajalle ja yhteiskunnalle. Jo pienikin liike työpäivän aikana auttaa ehkäisemään liikkumattomuuden mukanaan tuomia ongelmia!

http://topcousins.fi/

http://hiiriohjain.fi/